Furuheia Web

Home

Jeg refererer til www.grimstad .net hvor følgende står å lese om vår kjære by:

 

Velkommen til Grimstad!

- Dikternes by -

  5 døgns-værvarsel for Grimstad   Besøk lokalavisa Grimstad Adressetidende
200+ lokale lenker her   
Kåret til byen med flest soldager i året! Du finner oss 2 mil sør for Arendal og 5 mil øst for Kristiansand.

Grimstad fikk bystatus i 1816 og innbyggertallet har i dag passert 18.000. Her rår det fred og idyll, og Grimstad er et ypperlig sted for deg som har behov for å slappe av og "nyde livet med bølgeskvulp og mågeskrig".

En langstrakt skjærgård frister familien med båtturer til mengder av svaberg og små koselige badestrender. Brosteinsbelagte sentrumsgater der små hvite hus smyger seg mellom heiene, minner omHenrik Ibsen (1828 - 1906) tiden da Ibsen tjente som lærling hos apoteker Reimann. At Ibsen ble godt kjent med folk og omgivelser kan du lese om i Terje Vigen. Ta en rusletur blant artige små butikker, sett deg på uterestaurant, hygg deg i et maritimt miljø på bryggekanten, eller kos deg med ferske bakervarer fra en av byens mange bakere. Vil du nyte et godt måltid i ro og fred, kan du velge blant byens varierte restauranter.


I juli måned kan du oppleve Grimstads tradisjon med kveldsåpne butikker, grilling i gatene og levende musikk.

Sjøfartsmuséet, vårt innholdsrike Bymuseum og Norsk Hagebruksmuseum er alle verdt et besøk; ellers holdes det et vell av utstillinger, konserter m.m. i byen. Tidlig sommer kan du treffe filminteresserte fra både inn- og utland når Kortfilmfestivalen arrangeres. Agder Teater - Fjæreheia sin utendørsscene i et nedlagt steinbrudd er absolutt verdt et besøk. Her har blant annet flere av Ibsens drama blitt fremført.Sol og måne, natt og dag er Grimstads kommuneblomst.

Grimstad har stor overnattingskapasitet, du kan velge blant flere hoteller; og campingplasser med sjøutsikt og fine strender. Våre lokale hytteformidlere kan også hjelpe deg. Like utenfor sentrum finner vi dyrket mark, skoger med flotte fiskevann, sykkel- og turterreng, og kun 35 min. unna ligger Kristiansand Dyrepark.

Kommer du båtveien blir du tatt imot av en velutstyrt gjestehavn med dusjer, handikapdusj/wc, stellerom, strøm og drivstoff, og frokost for to er inkludert i havneavgiften!

 

 

apotekergaarden

cafe galleri

grimstad kulturhus

grimstad min by

kommuneinformasjo Grimstad

dolly dimpels

weather stats Grimstad

grimstad.net

gktv

marivold badetemp

moysand badetemp

strand hotell badetemp

Grimstadværet

 

Grimstad: Severdigheter

Ibsenhuset. Klikk for større bilde.  
Flere bilder:

Vaktrommet til Ibsen


Lenker:

Ibsensiden vår
Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum
- bruk lenkene nederst på siden du får opp.

Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum

Midt i byens sentrum finner du landets eldste og største Ibsenmuseum (etabl. 1909), med det gamle apotek hvor Ibsen var lærling (1844-50). Ungdomstiden i Grimstad fikk stor betydning for Henrik Ibsens diktning. Her skrev han sitt første drama: Catilina (1849), og fant inspirasjon til diktet om Terje Vigen som knytter store deler av den ytre handling til Grimstads skjærgård. Museet omfatter Ibsenminner fra hele hans livsløp (1828-1906). Museet har separat-utstilling over diktet "Terje Vigen".
Det gamle apotek viser også et unikt stykke farmasihistorie. Omvisning.

Adr. Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum, 
H. Ibsensgt. 14, 4878 Grimstad. 
Tlf: 37 04 04 90 / Fax: 37 04 30 90

Reimangården. Klikk for større bilde.  
Les mer om Ibsen:

Ibsen og Reimanngården

Reimanngården

Reimanngården ligger i et kompleks på fire 1700-talls hus i Tverrstredet/Vestregate.
Gården ble oppført ca. 1780, men ble revet i 1958. Huset ble senere gjenreist 50 m. fra opprinnelig tomt. Dette var byens første apotek hvor Ibsen var lærling fra januar 1844 til høsten 1846. Bygningene eies av Ibsenhuset og Grimstad bymuseum, og disponeres i dag av Grimstad Kunstforening som gjennom hele året arrangerer utstillinger. 

Adr: Vestregt. 4,
Tlf: 37 04 31 58/ 37 09 11 37 

Grimstad Rådhus


"Grimstad i medvind"

Norges største veggmosaikk, av Marit Bockelie. Kunstverket er bygget over motivet i Grimstad byvåpen, og finnes i kommunestyresaleni Grimstad Rådhus. Materialene er naturstein (Fjære-granitt) og italiensk smalto (glass). Det er gått med 160000 mosaikkbiter og 2,5 tonn mørtel.

Adr: Rådhuset, Arendalsvn. 23, tlf 37 25 03 00

Sjøfartsmuseet. Klikk for større bilde.

Grimstad Sjøfartsmuseum

Det gamle skipsverftet i Hasseldalen er ett av kun tre bevarte seilskipsverft i Norge. Verftet ble etablert i 1842 og Sjøfartsmuseet i Hasseldalen ligger i "Det gamle kontor" - adm. bygningen til det gamle seilskipsverftet (det gule huset til høyre på bildet). Museet er åpent i sommermånedene og for spesielle arrangementer ellers i året. Underavdeling av Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum. 

Adr: Hasseldalen, tlf: 37 04 04 90

Smia i Kirkebakken. Klikk for større bilde.

Smia

Smia ligger i Kirkebakken, ca 100 meter ovenfor Ibsenhuset. Den lille, rødmalte bygningen inneholder et rikholdig utvalg av verktøy. Samlingen er åpen for spesielle arrangementer og på forespørsel. Underavdeling av Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum. 

Adr: Kirkegaten 8, tlf: 37 04 04 90

Nørholm. Klikk for større bilde.


Nørholm

Nørholm gård i Eide var Knut Hamsuns hjem fra 1918 til 1952. Gården ligger 6 km. vest for Grimstad, og kan sees fra E18. Ikke åpent for publikum.

Se Hamsunsiden vår.

 

Grimstad: Attraksjoner

Agder Teater - Fjæreheia

Fjæreheia Teatret i steinbruddet

 

Agder Teater har siden 1993 spilt teater i et nedlagt steinbrudd i Fjæreheia ved Grimstad.
Forestillingene har vært en suksess for teateret. Agder Teater kjøpte steinbruddet i 1995, og sommeren 1999 sto et tribuneanlegg med 1000 sitteplasser ferdig. Steinbruddet er en unik utendørs spilleplass med en meget god akustikk.
Agder Teater vil hver sommer spille forestillinger i Fjærheia som ligger ca. 2 km fra Fjære kirke. Til forestillingen benytter publikum parkeringsplassen ved kirken, og spaserer 20 min. opp til bruddet. Det settes i tillegg opp busser til forestillingene med avgang fra Grimstad rutebilstasjon. Disse kjører helt opp til steinbruddet. 

Opplysninger om spilleplan: 
Agder Teater, Pb. 582, 4665 Kristiansand. 
Tlf: 38 12 28 88/ fax: 38 12 28 80
E-post: adm@agderteater.no Hjemmeside: www.agderteater.no

Homborsund Fyr

Homborsund Fyr

Til Homborsund Fyr kommer man med båt. Her kan man overnatte, hygge seg ved utegrillene om kvelden, fiske med stang og oppleve stemningen på fyrstasjonen. I skoleferien er det stasjonert verter her ute, og det er "åpent hus". For evt. båttransport kan vertene kontaktes. Fyret kan også leies ellers i året.
Kontakt Grimstad Turistkontor, tlf: 37 04 40 41

DømmesmoenDømmesmoen

Gammelt kulturlandskap rikt på fornminner (ca 60 graver datert 600-200 f.Kr.). De vakre parkområdene er bygget opp omkring Dammen, et naturlig oppkomme som tidligere var vannforsyning til Grimstad by. Fra Dammen brer parken seg mykt om bygninger og veier, for så å gli over i skog og dyrket mark. Ideelt for turgåing.
Tidligere Statens Gartnerskole, nå avdeling av Høgskolen i Agder, og et senter innen en av Grimstads største kulturtradisjoner: Jord- og hagebruk.

Norsk Hagebruksmuseum

Nyåpnet avdeling på Dømmesmoen. Her er samlet gamle gjenstander fra gårdsbruk og gartneri. Vi har også en gammel frøhandel og et flott vinmuseum med mye gammelt utstyr fra Fuhrs Vinkjeller. Knut Hamsuns 1929-modell traktor fra Nørholmen kan sees på museet. Et arboret er under utvikling og i tillegg har man den fine parken. Museet har også salg av kaffe, vafler, is og brus m.m.
I sommersesongen har vi åpent hver dag kl. 12.00 - 16.00. Vår og høst kun søndager.
Birger Beislands samlinger, Berge Gård: etter avtale. Tlf 37 04 93 20

Hjemmeside: www.hagebruksmuseum.no

Energiparken

Høgskolen i Agder, Aust-Agder Kraftverk, Vest-Agder Energiverk og Kristiansand Energiverk har etablert Nasjonalt forskningssenter i fornybar energi i Grimstad. Et areal på 3,5 da er i første omgang avsatt til Energiparken på Dømmesmoen. Energiparken omfatter utnyttelse og lagring av solenergi, utvikling av effektiv energibruk i bolighus og skal knyttes opp mot vindmølleparken på Lista. Parken skal benyttes til forskning og utvikling av fornybar energi, energisystemer og anvendelse av disse og skal tilrettelegges for undervisning og kursvirksomhet og demonstrasjon for et bredt publikum.

Klima og Energi
Jordas atmosfære er under økende press fra ulike drivhusgasser som bidrar til å endre klimaet. I Grimstad arbeider vi med en klima- og energiplan som skal resultere i forslag til hvordan vi lokalt kan bidra til å redusere energiforbruket. Den nye energiparken til Høgskolen i Agder på Dømmesmoen vil gi gode muligheter til økt kunnskap om framtidens fornybare energikilder.

Hjemmeside: energiparken.hia.no

 

Grimstad: I og omkring byen

Binabben, Vardeheia, Kirkeheia, Fløyheia og MøllerheiaGrimstad

Dette er heiene som omkranser byen og alle er utsiktspunkter. Binabben og Vardeheia er naturområder som eies av Selskapet for Grimstad Bys Vel. Kirkeheia er et av byens fineste parkanlegg. Utsikten fra Vardeheia og Kirkeheia er tilgjengelige også for handikappede.

Groos friluftsområde

Offentlig friluftsområde med badestrand beliggende ca 20 min. i gangavstand fra Grimstad sentrum. Meget populært dags utfartsted med gode bademuligheter, store gressarealer, lekeplass og strandvolleyballbane. Sommerkafeteria. Friluftsloven og generelle atferdsregler for offentlige friluftsområder gjelder. Telting ikke tillatt. Gode parkeringsmuligheter.
Beliggenhet:: Grooseveien, ca 3 km fra sentrum.

GroosebekkenVandrepark

Groosebekken renner gjennom sentrale deler av kommunen fra Bukketjenn i "bymarka" til utløpet ved badestrendene på Groos. Langsmed bekken går en 4 km lang tursti fra sjøen til det flotte parkanlegget på Dømmesmoen. Stien er merket, og det er satt opp informasjon om kulturminner, flora og fauna.
Egen informasjonsbrosjyre er utarbeidet. Henv. Grimstad Turistkontor, tlf: 37 04 40 41

MarivoldMarivold turområde

Marivold ligger som ei halvøy på østsiden av østre innseilingsled til Grimstad. Her kan en kjøre med bil "rett inn" i Grimstads skjærgård, og du passerer da Hesneskanalen. Betydelige deler av Marivold er sikret av Selskapet for Grimstad Bys Vel som friluftsområde. Marivold har parkeringsplasser for dagsbesøkende, sandstrender, svaberg, artsrik flora, samt flere fornminner og forsvarsanlegg fra 2. verdenskrig. Området er tilpasset handikappede med asfalterte rullestol-stier til strand, fiskebrygge og grillplass ved Smørsund.
Friluftsloven og generelle atferdsregler for offentlige friluftsområder gjelder. Telting ikke tillatt. Kulturminnesti er under planlegging.
Adkomst via rv420 til Hesnes, området ligger ca 6 km øst for sentrum.

Handel i GrimstadGaagada

Grimstad Min By koordinerer aktivitetene i sentrum og viderefører tradisjonen med stor tilgjengelighet, aktiviteter, grilling og levende musikk i gatene. Det arrangeres årlig sommerfest med mange aktiviteter for store og små. Hver lørdag hele året er det åpent til kl.15.00. Grimstad Min Bys arrangementer trekker til seg publikum hele året, bl.a. er "julebyen" Grimstad en stemningsfull opplevelse.

Byvandring i Grimstad

Historisk vandring med lokalkjent guide. Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum arrangerer byvandringer for enkeltpersoner og grupper. På forespørsel kan museet også være behjelpelig med kulturhistoriske reiser i skjærgården og til andre severdigheter i Aust-Agder fylke.
Oppmøte ved Ibsenhuset og Grimstad Bymuseum.
Turer på forespørsel. Tlf.: 37 04 04 90.

Kino, Grimstad KulturhusKulturhaus

Kulturhuset sto ferdig i 1985, og har beliggenhet sentralt på Hestetorvet. Kulturhuset inneholder 3 kinosaler, den største salen "Catilina" har 343 seter, stor B-scene og orkestergrav. Under scenen finnes skuespillergarderober og -foaje, samt øve/musikkrom. Den mellomstore salen "Pan" har 104 sitteplasser, og den minste "Vesle Hallvard" har 50 seter.
Huset har også et galleri som kan benyttes til utstillinger, møter, små forestillinger etc.
Storgt. 33, Hestetorvet, Boks 57, 4891 Grimstad
Kontor tlf. 37 04 40 07. Bill.best.: 37 04 40 00. Bill.best. hele døgnet:: 820 00 510.
Hjemmeside: www.grimstadkulturhus.com

Grimstad BibliotekBibliotek

Hovedbibliotek, barnebibliotek.
Storgt. 44, tlf: 37 29 67 90 / fax: 37 04 92 47
Epost:: grimstad.bibliotek@grimstad.kommune.no
Hjemmeside: www.aa.fylkesbibl.no/grimstad
Se også: Fevik filial.

 

Galleri Nell

Åpent bygalleri med utstillinger av malerier, akvareller m.m.
Ved Nell Stormoen, Juskestredet,  tlf.: 37 04 11 75

Grimstad Kunstforening, Reimanngården

Se utstillingsprogram i Kulturkalenderen
Vestregt. 4, tlf.: 37 09 11 37 / 37 04 31 58.

 

Grimstad: Aktiviteter i skjærgården

SkjærgårdenTeistholmen

Et særtrekk for Grimstads langstrakte skjærgård er de mange holmene som er tilgjengelige for allmennheten. Selskapet for Grimstad Bys Vel startet oppkjøpet av skjærgårdseiendommer allerede i 1920 årene, takket være private gaver. Holmene tilhørte gårdene i distriktet, og hver holme hadde gjerne flere eiere. Holmene ble i årenes løp ervervet slik at mesteparten av den sentrumsnære skjærgården nå er i "Byselskapets" eie og står til innbyggernes og tilreisendes disposisjon. Vedlikehold og opprusting av områdene pågår kontinuerlig. De siste årene har selskapet opparbeidet flere små sandstrender på holmene. Skjærgårdsparken, som ble etablert i 1977, sikrer en enda større del av skjærgården for allment friluftsliv. Mange øyer, holmer og skjær er tilrettelagt med fortøyningsbolter, toaletter og avfallsstativer som Skjærgårdsvakten har ansvar for. Strendene blir ryddet for søppel og vannkvaliteten ved ti populære strender blir undersøkt hvert år. Prøvene viser at badevannet i Grimstad har meget god kvalitet. l skjærgården er det flere naturreservater / fuglereservater. Friluftsloven og generelle atferdsregler for offentlige friluftsområder gjelder.
For nærmere info/brosjyre kontakt Grimstad Turistkontor

GjestehavnHafen

I indre havn finner du 100 gjesteplasser med 2 tilhørende serviceanlegg. Her er toaletter, dusjer, vaskemaskin, tørketrommeI. I havna finnes også tømmestasjon for avløpsvann fra fritidsbåter
Henv. Grimstad Turistkontor tlf: 37 04 40 41
eller Grimstad Havnevesen tlf: 37 04 05 93

S/S Solrik

Flott seilskute bygget i 1929 og restaurert
i Grimstad. Byens seilskute tar deg med på spennende seiltoktturer i skjærgården. 70 fot. Kan leies for dag-, kvelds- og ukestokt. Se egen side om Solrik!
For bestilling kontakt: Grimstad Turistkontor

M/S BibbenBibben

82 fots turbåt
M/S Bibben tar deg med på en 2-timers guidet sightseeingtur i Grimstad skjærgård, eller en 3 timers fisketur i sommersesongen. For andre arr., ring oss hele året
Adr. M/S Bibben, Gamlegrensen 1, 4876 Grimstad
Tlf: 37 04 31 85 / 901 50 460

M/S Østerøy

En klassisk fiskeskøyte, som i dag eies og drives av Kystlaget Terje Vigen. Kan leies i perioden mai - august. Max. 43 personer TIf: 901 43 135

Sightseeingtour

Guidet sightseeingtur i Grimstads vakre skjærgård. Søn-fre i juli.
Varighet 2 timer. M/S Bibben, tlf 37 04 31 85

Fisketur / havfiske

Bli med på fisketur, snører kan leies om bord. Tirsdag + torsdag i juli.
Varighet 3 timer. M/S Bibben, tlf 37 04 31 85

Båtutleie

Utleie av landstedbåter og turbåter; dag- weekend- og ukeleie.
Kontakt Grimstad Turistkontor, tlf 37 04 40 41

 

Grimstad: Aktiviteter på land

GårdsbesøkLavvo

Onsdager i perioden 26.06 - 07.08 Opplev spennende gårdsbesøk ca 10 min. m/bil (rv404) fra Grimstad sentrum. Kjøring med hest og vogn, ridning og mating av dyr. Grilling og salg av pølser, lapper, brus og is. Forhåndspåmelding. Turområde, fiske- og bademuligheter. Hytteutleie. Lavvo. Grupper etter avtale. Kontakt Gurebo Gård, tlf 37 04 52 71

Ridekkurs

Grimstad Islandshestgård

- tilbyr ridetimer og rideturer i naturskjønne omgivelser like utenfor Grimstad sentrum. Hver sommer er det daglige rideturer for grupper på opptil ti personer. Ellers arrangeres ridekurs på inngjerdet, opplyst ridebane. Vi benytter snille og stødige islandshester i alle våre aktiviteter.
Kontakt oss for informasjon og priser.
Tlf: 37 25 15 65 / 905 59 037


Aktivitetshuset "Eddiken"

Brukes av lag, foreninger og skoleklasser. Bl.a.:
• Grimstad Klatreklubb
• Grimstad Skateklubb
• Grimstad Trialklubb
• Kick-boxing trening mandag og torsdag kl. 19.00 - 22.00
• Ballett/dansetrening (kurs):
Tirsdag 16.00-21.00
Onsdag 16.00-21.00
Fredag 16.00-19.00
• Barnediskotet hver annen/tredje onsdag kl. 18.00 - 21.00
• Ungdomsdiskotek hver fredag og lørdag kl. 19.00 - 24.00
Frivollvn. 11/13, Tlf.: 37 09 14 41

Bowling / Gokart

Banegjerder for barn. Go-kart fra 15 år. Storgt. 35, v/Kulturhuset, tlf 37 04 47 00

Grimstad SvømmehallGrimstad Svømmehall

v/Grimstad Ungdomsskole på Levermyr, ca 2 min med bil og ca 10 min gange fra sentrum. Bassenget er 10,5 x 25m og har 5 baner. Hallen har sviktstup på 1m, sklie for barn og annet utstyr for vannleker, 2 badstuer og solarium.

Åpningstider:
Mandag: Foreninger/lag
Tirsdag: Fellesbad kl.15.30 - 22.30
Onsdag: Fellesbad kl.15.30 - 22.30
Torsdag: Fellesbad kl.16.30 - 22.30
Fredag: Damer/jenter kl.15.30 - 19.00, Fellesbad kl.19.00 - 22.00
Lørdag: Fellesbad kl.09.30 - 15.30
Søndag: Fellesbad kl.11.00 - 16.00

Svømmehallen: tlf: 37 04 02 78
Eier: Grimstad Kommune, Kulturkontoret, Rådhuset, 4898 Grimstad, tlf 37 25 04 81

Holvikahallen

v/Holvika skoler. Gulvet er oppmerket for badminton, håndball, volleyball, tennis og internasjonal basketball. Hallen kan ta imot store arrangementer, da det er stor rømningskapasitet.
Adr: Terje Løvås vei.
Eier: Grimstad Kommune, Kulturkontoret, Rådhuset, 4898 Grimstad, tlf 37 25 04 81

Sykkelutleie, -ruter og -kart

Sykkelrute 1 "Nordsjø-ruten" går gjennom hele Grimstad kommune, med variert landskap og flere "Syklist Velkommen!" -verter underveis. Egne hefter med kart & info for lokale og lengre ruter hos Grimstad Turistkontor, Tlf 37 04 40 41.

Tennis

Flott anlegg i Holvika ved kunstgressbanen. 4 baner med klubbhus og garderober.
Henv: Grimstad Hotell: tlf: 37 25 25 25,
Eller formann Grimstad Tennisklubb: Tlf: 37 04 45 66 / 37 04 39 90

Turorientering

Kontakt Grimstad Turistkontor: Tlf: 37 04 40 41

Lysløype

Ferdig preparert lysløype på Dømmesmoen.

Strandvolleyball

Sandbane på friluftsområdet på Groos.

Grimstad GolfklubbGolf

Du finner den i naturskjønne omgivelser på
Hodnebrog - 2 km fra avkjørsel på rv420 til Rønnes. Åpnet 26.08.00, godkjent av Norges Golfforbund. Banen er slopet og har 9 hull med totallengde på 1820 m, som er 2/3 av en fullverdig 9-hulls bane. Der er også driving range - treningsområde - på ca 25 da. med utslagsmatter og ballautomat.
Green fee: kr.150,-
Det planlegges permanent 18-hulls bane, de første 6/9 hull sannsynligvis ferdig i 2004.
Golf-kart
Informasjon:
Leder Arne Haukeland tlf: 37 04 47 59
Nestleder Arne Johansen tlf 37 04 18 75
Kasserer Jon Are Langmyr tlf 37 04 31 66

Hjemmeside: www.grigk.no (N)

 

Grimstad: Næringsliv

Næringsliv i vekst - kommune i utvikling


• omkring 650 virksomheter
• innbyggertall over 18 000
Grimstad er en kommune i stadig vekst med tanke på etablering og tilflytning

Tre spesielle forhold har vært avgjørende for Grimstads tilblivelse og senere utvikling:
• Jordsmonnet
• Sjøen
• Idyllen
Alle tre har vært og er med på å prege næringslivet i kommunen.

Jordbruk og hagebruk

Det gode klimaet og de gode jordbruksarealene gjør at jordbruk, spesielt innen hagebruk og grønnsaksproduksjon, har svært gode vilkår i Grimstad. Dette har gjort at landbruk i dag er en betydelig næring i kommunen. Landbruket i Grimstad har sin styrke i sin bredde; vi har mange produsenter og flere industribedrifter basert på råvarer fra lokale leverandører. I tillegg er flere forsknings- og utviklingsinstitusjoner innen dette fagområdet lokalisert i Grimstad.

Sjøen

Nærheten til sjøen har dannet grunnlaget for de mange rederiene i Grimstad, og det er flere som har sitt hovedsete her. Det eldste rederiet som drives i dag ble etablert i 1878. Rederiene har etter hvert også engasjert seg i annen maritim virksomhet rettet mot offshore-industrien. Grimstad er kjent for, og har lange tradisjoner innen lystbåtproduksjon. Bl.a. var det i Grimstad den første plastbåten i Norge ble produsert. Det er i dag 34 fiskebåter som er hjemmehørende i Grimstad kommune.

IT-byen i sørEricsson

Det satses sterkt innen IT, og med betegnelsen "IT-byen i sør" vil byens teknologipark bli et viktig sentrum innen teknologimiljøet.

Reiseliv / turisme

Grimstad er en "perle" med unik skjærgård, godt klima og gunstig beliggenhet midt mellom Oslo og Stavanger, og med gode kommunikasjons-muligheter. Derfor har området i mange år vært et attraktivt reisemål for mange. Mye av næringslivet i Grimstad er tilrettelagt for å betjene alle turistene.

Utdanning

Høgskolen i Agder (HiA) har sin avdeling for Teknikk og avdeling for Miljø- og naturforvaltning lokalisert i Grimstad. Skolen med omkring I 100 elever og 60 vitenskaplig ansatte representerer det største forsknings- og utviklingsmiljøet innen anvendt teknologi på hele Sørlandet. Dette miljøet har nær kontakt med næringslivet i hele regionen.

Mindre bedrifter

For øvrig kjennetegnes næringslivet i Grimstad ved at det stort sett består av mindre bedrifter, med 2 - 5 ansatte. Grimstad har bedrifter innen de fleste bransjer, noe som sikrer både lokalt og øvrig næringsliv et godt lokalt vare- og tjenestetilbud.